Anunțuri importante, informări, noutăți, evenimente

* actualizat 22.02.2024

Subsemnata, SUCIU TATIANA, titulară a Cabinetului de Medicină de Familie ”C.M.I. Dr. SUCIU TATIANA”,
cu sediul în Satul Lechința, Str. Libertății, Nr.208, Cod Poștal nr.427105,
Comuna Lechința, Județul Bistița-Năsăud,
VĂ NOTIFIC INTENȚIA / OFERTA
DE VÂNZARE A PRAXISULUI ”C.M.I. Dr. SUCIU TATIANA”

Notificare praxis

CONVOCATOR ADUNAREA GENERALĂ
În temeiul art. 425 al. (2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății republicată cu modificarile și completările ulterioare și a art. 79 (al. 1) și următoarele din Statutul Colegiul Medicilor din România publicat in Monitorul Oficial partea I nr. 435 din 04 mai 2022 se convoacă ADUNAREA GENERALĂ a Colegiului Medicilor județ Bistrița-Năsăud in data de 16.01.2024 ora 13:00.

Ordinea de zi:
1. Raport de activitate a președintelui;
2. Raportul de activitate a comisiilor profesionale acreditări avizări, jurisdicție profesională, administrativ financiară;
3. Supunerea la vot a execuției bugetare 2023 și a proiectului de buget 2024;
4. Raportul Comisiei de Disciplină jud. Bistrița-Năsăud;
5. Diverse
Lucrările ședinței se vor desfășura on-line (platforma ZOOM)
Vom transmite datele de acces necesare (linkul si parola) pentru participare la ședintă în timp util.


Vă așteptăm!
Președinte,
Dr. Cocoi Ioan Dănuț

Feedback participanți la conferința "De la ghiduri la practica medicala" ediția a III-a, 7 - 8 - 9 decembrie 2023

Descarcă feedback participanți (14 pagini PDF)

Programul conferinței "De la ghiduri la practica medicala" ediția a III-a, 7 - 8 - 9 decembrie 2023

Program conferință

NOTIFICARE
Subsemnatul Dr. Puiu Corneliu, Medic de Familie, notific intenția de vânzare/cesionare a praxisului de medicină de familie din cadrul CMI DR. PUIU CORNELIU și a spațiului în care acesta își are sediul, cu adresa în Bistrița, Strada General Grigore Bălan nr. 37, jud. Bistrița-Năsăud.
În evidențele cabinetului medical figurează în jur de 2260 pacienți înscriși, din care 1993 sunt asigurați.
Detalii la telefon 0746109321

Notificare

NOTIFICARE INTENȚIE VÂNZARE PRAXIS
Subsemnatul Dr. Pintea Vasile,
titular al CMI Dr. Pintea Vasile din localitatea Maieru nr.205/A
notific prin prezenta intenție de vânzare a praxisului de medicină de familie
Relații la telefon 0745-067-936
din 01.01.2024

Notificare

REZULTATUL ALEGERILOR
PENTRU DESEMNAREA MEMBRILOR COMISIEI DE DISCIPLINA A COLEGIULUI MEDICILOR BISTRITA NASAUD LEGISLATURA 2023-2029.

Descarcă document

Stimați colegi,
Vă reamintim că vor avea loc ALEGERI pentru Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Bistrița Năsăud în 5 și 6 octombrie 2023 TURUL II intre orele 10:00-20:00, cu prezența fizică la sediul Colegiului Medicilor Bistrița Năsăud, din Bistrița, Aleea Plopilor Nr. 12, Ap. 1, sau on-line.
Conform Deciziei Comisiei Electorale Centrale și Regulamentului Electoral pentru a putea vota și pentru a fi înregistrați in Registrul electoral trebuie sa achitați cotizația până la 30 iunie 2023 inclusiv.
Pentru votul on-line vă trimitem instrucțiuni pentru instalarea aplicației pe TELEFONUL MOBIL PERSONAL.

Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină, accesul la votul electronic se va face prin aplicația medicului, dezvoltată de Colegiul Medicilor din România şi pusă la dispoziția tuturor membrilor săi.
Detaliile necesare privind instalarea/utilizarea aplicației medicului vor fi disponibile pe site-ul oficial www.cmr.ro
Instalarea/Utilizarea aplicației medicului va necesita parcurgerea următorilor pași:
a) descărcarea aplicației pe telefonul mobil (iOS & Android);
b) înregistrarea utilizatorului (crearea contului de utilizator pe baza informațiilor înregistrate şi verificate din baza de date a Colegiului Medicilor din România);
c) autentificarea utilizatorului (cu nume de utilizator şi parolă).

Instalarea aplicației medicului se va face prealabil desfășurării procesului electoral, pentru a permite derularea procedurilor de actualizare a datelor medicului.
Pentru tel Android linkul este:
Medic CMR - Apps on Google Play
Pentru tel iOS linkul se ia din www.cmr.ro
Ambele linkuri sunt găzduite de www.cmr.ro. în secțiunea ALEGERILE 2023, Aplicația medicului.
După accesarea link-ului, pentru a vă loga introduceți adresa de e-mail, parola și bifați UTILIZATOR NOU.
Președinte Comisia Electorală,
Dr. Petrișor Dana Rodica

Va reamintim ca vor avea loc ALEGERI  pentru Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor Bistrita Nasaud in perioada 21-22 septembrie 2023 TURUL I si 5-6 octombrie 2023; TURUL II intre orele 10.00-20.00, cu prezenta fizica la sediul Colegiului Medicilor Bistrita Nasaud din Bistrita, Aleea Plopilor Nr. 12, Ap. 1, sau on-line.
Conform Deciziei Comisiei Electorale Centrale si a Regulamentului Electoral pentru a putea vota si pentru a fi inregistrati in Registrul electoral trebuie sa achitati cotizatia pana la 30 iunie 2023 inclusiv. Alaturat va trimitem lista cu candidatii. Pentru votul on-line va trimitem intructiuni pentru instalarea aplicatiei pe TELEFONUL MOBIL PERSONAL.
Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină, accesul la votul electronic se va face prin aplicaţia medicului, dezvoltată de Colegiul Medicilor din România şi pusă la dispoziţia tuturor membrilor săi. Detaliile necesare privind instalarea/utilizarea aplicaţiei medicului vor fi disponibile pe site-ul oficial  www.cmr.ro .

Instalarea/Utilizarea aplicaţiei medicului va necesita parcurgerea următorilor paşi:
a) descărcarea aplicaţiei pe telefonul mobil (iOS & Android);
b) înregistrarea utilizatorului (crearea contului de utilizator pe baza informaţiilor înregistrate şi verificate din baza de date a Colegiului Medicilor din România);
c) autentificarea utilizatorului (cu nume de utilizator şi parolă). Instalarea aplicaţiei medicului se va face prealabil desfăşurării procesului electoral, pentru a permite derularea procedurilor de actualizare a datelor medicului.

Pentru tel Android linkul este: Medic CMR - Apps on Google Play
Pentru tel iOS linkul este: CMR App (cmr-medic-frontend.web.app)

Ambele linkuri sunt gazduite de www.cmr.ro . In sectiunea DESPRE ALEGERILE DIN 2023, Aplicația medicului

Descarcă document

Colegiul Medicilor din România - CMR
Regulamentul electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină, din 28.04.2023 Parte integrantă din Decizie 8/2023
În vigoare de la 17 mai 2023
Consolidarea din data de 18 iulie 2023 are la bază publicarea din Monitorul Oficial, Partea I nr. 424 din 17 mai 2023
Include modificările aduse prin următoarele acte: DCZ 11/2023.
Ultimul amendament în 04 iulie 2023.

Descarcă regulament

Informații Utile
Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină, care poate fi consultat aici:
(1) Dreptul de a alege şi dreptul de a fi ales le au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din România care au cotizaţia plătită la zi.*
(2) Membrii comisiilor de disciplină de la nivelul colegiului teritorial sunt aleşi de adunarea generală a colegiului în care sunt înscrişi, iar membrii Comisiei Superioare de Disciplină sunt aleşi de Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor din România.
(3) Pot fi aleşi în cadrul acestor comisii medicii primari care au o vechime în profesie de cel puţin 7 ani şi nu au săvârşit abateri disciplinare în ultimii 5 ani.
*Alegătorii și candidații trebuie să aibă cotizația achitată la zi – adică până la data de 30 iunie 2023; alegătorul, pentru a fi înregistrat în Registrul electoral, iar candidatul, pentru a avea o candidatură validă.
Potrivit Deciziei nr. 15 din 03.08.2023, care poate fi consultată aici: Dispozițiile art. 4 alin. 3) din Regulamentul electoral care prevăd că „pot fi aleși în cadrul acestor comisii medicii primari care au o vechime în profesie de cel puțin 7 ani” nu se interpretează ca vechime de 7 ani de la momentul la care medicul a obținut gradul profesional de medic primar.
Potrivit Deciziei nr. 8, care poate fi consultată aici , se stabileşte data organizării alegerilor pentru Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România, după cum urmează turul I în 13 octombrie 2023, respectiv, dacă este cazul, turul II în 27 octombrie 2023.


Regulament electoral – versiunea consolidată Lege 5/Indaco (inclusiv ultimele modificări publicate în M.Of.) - click aici pentru a vizualiza regulamentul
Componența Comisiei Electorale Centrale - click aici pentru a vizualiza componența CEC
Decizii CEC obligatorii și de recomandare - click aici pentru a vizualiza deciziile
E-mail CEC - click aici pentru a trimite e-mail la comisiaelectoralacentrala2023@cmr.ro

Vă informăm că potrivit OUG 71/2023 și publicată în Monitorul Oficial pe 1 septembrie 2023, pentru ”polițele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, se prelungesc cu 90 de zile”.
Prin urmare, vă rugăm să comunicați medicilor că polițele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare S.A. rămân valabile până la data de 08 Decembrie 2023.
Colegiul Medicilor din România

Descarcă document

Candidații pentru Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Bistrița-Năsăud - Legislatura 2023-2029

Descarcă document

COMISIA ELECTORALĂ LOCALĂ A COLEGIULUI MEDICILOR BISTRIŢA-NĂSĂUD anunță desfășurarea de ALEGERI
pentru Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor județ Bistrița-Năsăud
- TURUL I în zilele: 21 și 22 septembrie 2023
- TURUL II: în zilele: 5 și 6 octombrie 2023 on-line sau cu prezența fizică, la sediul Colegiului Medicilor județ Bistriţa-Năsăud din Bistriţa, Str. Aleea Plopilor, Bl. 12, Sc. D, Ap. 1, între orele 10:00 – 20:00.
Președinte Comisia Electorală,
Dr. Petrișor Dana Rodica

Documente atașate:

Declarație de candidatură pentru funcția de membru în Comisia de Disciplină a CM Bistriţa-Năsăud ( Editabil DOC )

Declarație de candidatură pentru funcția de membru în Comisia de Disciplină a CM Bistriţa-Năsăud ( Editabil PDF ONLINE )

Nota de informare privind protecția datelor personale

Extras din regulamentul electoral al CMR

Stimati colegi,
Vă anunțăm, că în perioada 19-22 aprilie 2023 Colegiul Medicilor jud Bistrița-Năsăud organizează conferința județeană " Zilele Medicale Bistritene" editia a XII-a.

Taxa de participare este de 200 lei, se poate plăti la secretariatul Colegiului Medicilor (Str. Aleea Plopilor nr.12, Bistrița), sau în contul bancar RO09 BTRL 0060 1205 C292 28XX Banca Transilvania Bistrița.
Manifestarea științifică va fi creditată cu 24 credite EMC.
Pentru o bună organizare a acestui eveniment, vă rugam să vă înscrieți până la data de 31 martie 2023. Vom reveni cu amanunte, privind programul.
Pentru alte detalii, vă rugăm să vă adresați secretariatului Colegiului Medicilor.


Vă așteptăm cu drag!
Președinte Colegiul Medicilor jud. Bistrița-Năsăud,
Dr. Cocoi Ioan Dănuț

Notificare
Subsemnata Dr. ANTON MARIANA-CAMELIA, Medic de Familie, notific intenția de vânzare / cesionare a praxisului de medicină de familie din cadrul CMI DR ANTON MARIANA-CAMELIA și a spațiului în care acesta își are sediul, cu adresa în Bistrița, Bd. Independenței Nr.54, Jud. Bistrița-Năsăud.
În evidențele cabinetului medical figurează în jur de 1900 pacienți înscriși, dintre care 1611 sunt asigurați.
Detalii la telefon 0744-643-772 ( orele 18-20 )
DR. ANTON MARIANA-CAMELIA

Descarcă document

Notificare
(conformă cu art. 12 din Ordinul MSP nr. 1.322/2006)
Subsemnatul Dr. Cojocaru Ilie, medic primar de Medicina Familiei, cu CNP - , C.U.I.M. 2791488398, titular al C.M.I. Dr. CCOJOCARU ILIE - Năsăud - BN , Bd. Grănicerilor 17; CIF 20953141; R.U.C.M. 972327, prin prezenta vă notific:
INTENȚIA DE CESIONARE/VÂNZARE
A PRAXISULUI C.M.I. Dr. COJOCARU ILIE - Năsăud - BN,
în condițiile prevăzute de Ordinul MSP nr. 1.322 din 2 noiembrie 2006

Descarcă document

În temeiul art. 425 al. (2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății republicată cu modificările și completările ulterioare și a art. 79 (al. 1) și următoarele din Statutul CMR publicat in Monitorul Oficial partea I nr. 435 din 04 mai 2022 se convoacă ADUNAREA GENERALĂ a Colegiului Medicilor județ Bistrița-Năsăud în data de 14.02.2023 ora 13:30.

Ordinea de zi:
1. Raport de activitate a președintelui;
2. Raportul de activitate a comisiilor profesionale acreditari avizari, jurisdictie profesionala, administativ financiara;
3. Supunerea la vot a execuției bugetare 2022 și a proiectului de buget 2023;
4. Raportul Comisiei de Disciplină județul Bistrița-Năsăud;
5. Diverse

Lucrările ședinței se vor desfășura on-line (platforma ZOOM)
Vom transmite datele de acces necesare (linkul și parola) pentru participare la ședință în ziua prealabilă Adunarii Generale (13.02.2023).
Vă așteptăm!

Președinte,
Dr. Cocoi Ioan Dănuț

În perioada 9-10-11-12 noiembrie 2022 Colegiul Medicilor jud. Bistrița-Năsăud organizează conferința județeană "Zilele Medicale Bistrițene" ediția a XI-a.
Manifestarea se va desfășura cu prezența fizică în zilele 9-10-11 noiembrie 2022, la Restaurantul Ozana din Bistrița (Str. Calea Moldovei nr.17, Bistrița), iar în 12 noiembrie 2022 va fi exclusiv on-line.
Taxa de participare este de 200 lei, se poate plăti la secretariatul Colegiului Medicilor (Str. Aleea Plopilor nr.12, Bistrița), sau în contul bancar RO09 BTRL 0060 1205 C292 28XX Banca Transilvania Bistrița.
Programul manifestării disponibil aici
Pentru o bună organizare a acestui eveniment, vă rugam să vă înscrieți până la data de 25 octombrie 2022.
Manifestarea științifică va fi creditată cu credite EMC. Vom reveni cu amanunte, privind programul.
Pentru alte detalii, vă rugăm să vă adresați secretariatului Colegiului Medicilor.


Vă așteptăm cu drag!
Președinte Colegiul Medicilor jud. Bistrița-Năsăud,
Dr. Cocoi Ioan Dănuț

În perioada 22-23-24 iulie 2022 va avea loc la Bistrița conferința medicală "De la ghiduri la practica medicală - Ultrasonografia în cabinetele medicale ediția a III-a" care se va desfășura în program hibrid.
- vineri 22 iulie on-line începând cu ora 14:00;
- sâmbătă 23 iulie, cu prezența fizică la Palatul Culturii Bistrița (Strada Albert Berger nr.10) începând cu ora 10:00;
- duminică 24 iulie on-line începând cu ora 10:00

Descarcă programul manifestării

Primăria comunei Prundu Bîrgăului cu sediul în comuna Prundu Bîrgăului, Calea Transilvaniei nr. 153, organizează concurs pentru ocuparea a 2 posturi vacante de execuție de natură contractuală pe perioadă nedeterminată în Compartimentul Medicină Școlară, asftfel:
- 1 post vacant de medic specialist medicină generală/ medicină de familie
- 0,5 post vacant medic stomatolog

Descarcă document, condiții generale

Subsemnata Dr. Forfota Ileana Anuța, medic PRIMAR medicină de familie, titulara a Cabinetului Medical Individual cu sediul în Str. General Grigore Bălan, nr. 37, Bistrița, județul Bistrița-Năsăud.
În raport cu prevederile art. 12 din Ordinul nr. 1322/2006 emis de Ministerul Sănătății Publice privind aprobarea normelor de stabilire a criteriilor și metodologiilor de preluare a activității unui praxis existent, coroborate cu prevederile art. 5 lit. a din același act normativ.

NOTIFIC

Descarcă document

Luând în considerare adoptarea Legii nr. 33 din 16 martie 2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernnului nr. 183/2020 privind desfășurarea pe perioada stării de alertă a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unor instituții din sistemul justiției, precum și din cadrul Curții de Conturi,
Conform Hotărârii Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 1027/2014 pentru modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice,
Instituția Avocatul Poporului organizează concurs pentru ocuparea a 5 (cinci) posturi vacante de execuție de consilier la Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție, astfel:
- 1 post consilier - specialist medic la nivel teritorial Centrul zonal București;
- 1 post consilier - specialist medic la nivel teritorial Centrul zonal Alba;
- 1 post consilier - specialist medic la nivel teritorial Centrul zonal Craiova;
- 1 post consilier - specialist psiholog la nivel teritorial Centrul zonal București;
- 1 post consilier - specialist psiholog la nivel teritorial Centrul zonal Alba;

Descarcă document